SRBIJA ZA PALESTINU

 

Dragi prijatelji Palestine,

Pozivamo vas da se u nedelju 6. oktobra 2024. godine okupimo na skupu “Srbija za Palestinu” i tog dana se solidarišemo sa narodom Palestine, stanovnicima Gaze i palestinskim zatvorenicima u Izraelu. Skup će biti održan na Trgu Republike sa početkom u 17:00 časova.

 

Povod za protest je godinu dana od početka permanentnog entičkog čišćenja naroda Gaze od strane cionističkog režima, koji je počeo 7. oktobra 2023. godine. Pozivamo vas da međunarodnom akcijom solidarnosti sa narodom Palestine, obeležimo godinu dana od početka invazije i genocida koji Izrael vrši nad stanovnicima pojasa Gaze. Do sada je od strane cionista, koji redovno gađaju stambene zgrade, škole, bolnice, džamije i crkve, masakrirano više od 40.000 ljudi, od čega preko polovine čine žene i deca. Stanovnici okupirane Zapadne obale takođe nisu pošteđeni svakodnevne torture izraelskih vlasti i doseljenika, a oko 10.000 nevinih ljudi, uključujući i 300 žena i 635 maloletnika, nalaze se u izraelskim zatvorima.

 

Cionistički režim Benjamina Netanjahua, pored genocida nad Palestincima, želi da u ratni sukob uvuče celokupni region Bliskog istoka. Izraelska vojska svakodnevno vrši provokacije i izaziva sukobe sa Libanom, Jemenom, Sirijom i Iranom. Izrael na ovaj način pokušava da isprovocira širi rat i da u isti uvuče svoje imperijalističke saveznike, na čelu sa Sjedinjenim američkim državama!

 

Dole cionizam! Živela Srbija! Živela Palestina!

 

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

29.09.2024.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SRBIJA ZA PALESTINU SRBIJA ZA PALESTINU SOLIDARNOST SA ČLANOVIMA PARTIJE NARODNE DEMOKRATIJE (JUŽNA KOREJA) PARTIZANI SU HEROJI – GANGULA NEPISMENA SIROVINA ODRŽAN PROTEST PROTIV RUŠENJA HOTELA “JUGOSLAVIJA”

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A