ODRŽAN PROTEST PROTIV RUŠENJA HOTELA “JUGOSLAVIJA”

Aktivisti NKPJ i SKOJ-a juče su, u okviru narodne inicijative „Borba za Zemun“, održali skup protiv najavljenog rušenja hotela „Jugoslavija“ i najavljene izgradnje novog hotela, kao i 2 solitera visine 150 metara na tom mestu. Pored članova NKPJ, SKOJ-a i aktivista „Borbe za Zemun“, protest je podržao veliki broj progresivnih organizacija i lokalnih inicijativa, čime je pokazano da je očuvanje „Jugoslavije“ u interesu svih građana Zemuna, Novog Beograda, kao i ostalih opština našeg grada.

 

Odbornik NKPJ u Skupštini opštine Zemun i jedan od aktivista „Borbe za Zemun“, Drug Aleksandar Đenić, je u svom obraćanju naveo da krupni kapital, u cilju sticanja profita, pokušava da uništi kompletnu istoriju Beograda. Poslednjih decenija sve antinarodne vlasti su uništile sve institucije, a primer za to je činjenica da je Milenijum grupa, inače vlasnik hotela „Jugoslavija“, otpočela njegovo rušenje pre nego što je ono odobreno urbanističkim planom. Odavde se vidi da se naša država u potpunosti nalazi u rukama krupnog kapitala, koji je u prethodnim godinama privatizovao fabrike, zdravstvo i obrazovanje pretvorio u robu, a sada se namerio da narodu oduzme zemlju, vodu, ali i zgrade i kulturna dobra koje smo sami gradili. Đenić je posebno istakao da nije slučajno to što se danas ruše zgrade koje su bile meta napada tokom NATO agresije, kao i da ovolika bahatost privatnih investitora dovodi u opasnost i zgrade poput Saborne crkve ili Narodne skupštine.

 

Drug Đenić je takođe naveo da jedino širok narodni front može da odbrani imovinu koja pripada narodu, a ne privatnim investitorima. On je poručio da jedino će aktivna borba protiv investitorskog urbanizma sprečiti dalje uništavanje grada, kao i da će on, zajedno sa „Borbom za Zemun“, nastaviti da vodi borbu za interese radnog naroda. Na kraju je drug Đenić, kao odbornik svoje opštine, najavio razgovore sa građanima Zemuna i poručio da su njegova vrata otvorena svima.

 

NKPJ i SKOJ nastaviće da vode lokalne borbe za očuvanje narodne imovine, radeći pri tom na povezivanju svih progresivnih organizacija i narodnih inicijativa u široki narodni front. Partija i SKOJ posebno pozivaju sve pojedince i organizacije da nam se obrate i uključe se u borbu, jer se za nas niko neće izboriti do nas samih.

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,

Beograd,

01.09.2024.

Pratite nas na:

NAJNOVIJE:

SRBIJA ZA PALESTINU SRBIJA ZA PALESTINU SOLIDARNOST SA ČLANOVIMA PARTIJE NARODNE DEMOKRATIJE (JUŽNA KOREJA) PARTIZANI SU HEROJI – GANGULA NEPISMENA SIROVINA ODRŽAN PROTEST PROTIV RUŠENJA HOTELA “JUGOSLAVIJA”

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A

IZ ŠTAMPE IZAŠAO 42. GLASNIK SKOJ-A